H.Jonk7213.JPG

Fotografie basis

Fotografie/Film /Beeldbewerking

Krijg inzicht in de basistechnieken van digitale fotografie

Deze cursus is speciaal ingericht voor nieuwkomers in de fotografie. De basiscursus geeft inzicht in de basistechnieken van de digitale fotografie. Tijdens de cursus leer je hoe je de digitale camera handmatig kan instellen en welke functies bestaan in de camera . Ook leer je door het instellen en hanteren van de belichtingsdriehoek (diafragma/sluitertijd/ISO) de mogelijkheden van de digitale camera goed te benutten. De lessen zijn om de week zodat je genoeg tijd hebt voor huiswerkopdrachten.

Wat leer je?

- De belichtingsdriehoek (diafragma/sluitertijd/ISO)
- De digitale camera handmatig instellen (M-stand)
- Witbalans
- Brandpuntafstand
- Scherpstellen
- Compositie

Iedere les krijg je praktijkopdrachten waarin we het onderwerp, de compositie en de technieken gezamenlijk bespreken. De lessen zijn om de week, tijdens schoolvakanties is er geen les.

Wat heb je nodig?

Een spiegelreflex camera of een compact camera waarbij je het diafragma, de sluitertijd en ISO-waarden afzonderlijk van elkaar kunt instellen. Voor het uitvoeren van de opdrachten heb je een computer nodig met eenvoudige software voor beeldbewerking. De eerste les neem je de gebruiksaanwijzing en jouw camera mee.
Na de eerste 4 lessen theorie en daarbij behorende oefeningen ga je met jouw enthousiasme en opgedane kennis verder met jouw fotografie.

 

Deel deze pagina