20190521_007.jpg

Kunstklassen Jan van Egmond college

Leerlingen uit de onderbouw van het Jan van Egmond College krijgen de extra mogelijkheid om zich op te geven voor een kunstklas, om op deze manier hun talent hiervoor verder te ontwikkelen. Voor deze leerlingen is een reeks van vier workshops bij Cultuurhuis Wherelant, een jaarlijks terugkerend onderdeel van het programma.

Leerlingen gaan in groepen van circa 15 personen onder leiding van kunstenaars aan de slag rondom een bepaald, jaarlijks wisselend, thema. Moderne/hedendaagse kunst en kennismaking met professionele kunstenaars is het uitgangspunt. Leerlingen kunnen uit meerdere opdrachten en technieken kiezen. Denk aan opdrachten in het platte vlak (schilderen en druktechnieken), ruimtelijk werken (spekteen en keramiek) en vormgeving (glasfusen en edelsmeden).

Bij leerlingen uit het eerste jaar ligt de nadruk op kennismaking met materialen, keuzes maken voor een eigen project en vooral op het proces van inspiratiebron naar product. In het tweede jaar ligt de nadruk op verdieping binnen een vakgebied. Onderdelen van de reeks workshops zijn ook: evaluatie, reflectie en presentatie van de gemaakte werken.

De samenwerking met de Kunstklassen van het Jan van Egmond College bestaat sinds 2011 en wordt jaarlijks geëvalueerd.

 

Deel deze pagina