wherelantnextDEF-05.png

Wherelant NEXT Specials

Extra workshops Wherelant NEXT

Om de jongeren van Wherelant NEXT met meer kunstdisciplines in aanraking te laten komen, zijn er in het voorjaar van 2024 drie afgebakende periodes waarin er verschillende specifieke workshops te volgen zijn. Deze workshops worden gepresenteerd onder de naam Wherelant NEXT Specials.

Bij de Specials onderzoeken we bijvoorbeeld de verbinding tussen kunst en techniek, maar ook hoe we kunst op een andere manier toepassen en werken we met bijzondere materialen. Voor Specials wordt gewerkt met (extra) kunstvakdocenten die expert zijn in hun vakgebied. 
Jongeren kunnen zich altijd voor Wherelant Next in zijn geheel of voor de losse Specials inschrijven. Deelname is altijd kosteloos. Hiermee kunnen jongeren breed én verdiepend hun talenten ontdekken en ontwikkelen.
Wherelant Next en Wherelant NEXT Specials zijn bedoeld om jongeren te inspireren en te prikkelen, ervoor te zorgen dat jongeren hun creatieve talenten breder, maar ook verdiepend ontdekken en deze leren toe te passen op hun eigen creativiteit.

Programma Voorjaar 2024
Wherelant NEXT Special - Lightbox  
(4x) – maximaal 15 leerlingen
Data & Locaties:
27 februari – Cultuurhuis Wherelant
5 maart – Ontdeklab-Bibliotheek Waterland
12 maart - Ontdeklab-Bibliotheek Waterland
19 maart -  Cultuurhuis Wherelant
Tijden: 14:30-16:30 (later binnenkomen is mogelijk)
In een serie van 4 workshops maak je je eigen Lightbox. Je maakt een eigen ontwerp en gaat nadenken over verschillende lagen en dieptewerking om zo tot een prachtig kunstwerk te komen. Door het toevoegen van licht, geeft dit een nog mooier effect! 
Deze workshops worden georganiseerd in samenwerking met het Ontdeklab van Bibliotheek Waterland.
Hier aanmelden

Wherelant NEXT Special - Graffiti
(5x) - maximaal 15 deelnemers
Data: 26 maart, 2, 9, 16 en 23 april 2024
Locatie: Cultuurhuis Wherelant
Tijden: 15:00-16:30 (later binnenkomen is mogelijk)
Graffiti kom je op straat tegen als kronkelende vormen die over de muur lijken te dansen. Als de letters te wild dansen, valt niet meer te lezen wat er staat, of wel soms...? In deze serie workshops nemen we graffiti onder de loep en brengen we eigen ontwerpen tot leven met spuitbussen. Aan de hand van voorbeelden leer je hoe je letters in elkaar kunt vlechten en geef je jouw creativiteit de vrije loop.
Hier aanmelden

Wherelant NEXT Special -  Edelsmeden
(5x) – maximaal 15 personen
Data: 11, 18, 25 juni en 2, 9 juli
Locatie: Cultuurhuis Wherelant
Tijden: 14:30-16:30
Je eigen sieraad maken, hoe tof is dat! Je bedenkt en ontwerpt een sieraad en gaat via zagen, stempelen en andere technieken aan de slag. Bij deze workshops komen je eigen creativiteit en de technieken samen en maak je je eigen speciale sieraad die je zelf kan dragen of misschien wel als cadeau kan geven.
Hier aanmelden

Deel deze pagina