Solidariteitsfonds

Kunst en cultuur voor iedereen

Bij Cultuurhuis Wherelant weten we als geen ander dat veel mensen zich bij ons thuis voelen. Wij zijn dé plek voor creativiteit en ontmoeting. Toch is het volgen van een cursus niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om kunst en cultuur voor iedereen bereikbaar te maken, hebben we het Solidariteitsfonds opgericht. Dit fonds maakt het mogelijk dat iedereen in Purmerend e.o. die (tijdelijk) financieel niet in staat is om een cursus bij Wherelant te volgen, dit tóch kan doen.

Aanvragen
Ben je of ken je iemand die in aanmerking wil komen voor een bijdrage uit het fonds? Laat het ons dan weten! Stuur een mail met een motivatie naar Marleen Hallie: m.hallie@wherelant.nl. Wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Iedere aanvraag behandelen we vertrouwelijk en op maat.

Criteria

  • Beoordeling is laagdrempelig; we doen geen financiële controle. De aanvraag dient passend te zijn binnen de kaders van de activiteit. De uiteindelijke beslissing is definitief en hierover kan niet worden gecorrespondeerd. 
  • Het Solidariteitsfonds is voor volwassenen vanaf 18 jaar. Aanvragen voor kinderen en jongeren onder 18 jaar verwijzen we door naar Jeugdfonds Sport & Cultuur.
  • De kandidaat moet aangedragen worden door een relatie van Cultuurhuis Wherelant of dient zélf een aanvraag in met een persoonlijke motivatiebrief.
  • De donatie is eenmalig. Voor een eventueel vervolg kun je aanspraak maken op de MeerDoen-regeling van de Gemeente Purmerend.
  • Kosten worden gedekt voor een maximum bedrag van één cursus naar voorkeur en/of bijbehorende materiaalkosten.
  • Aanvragen kunnen ingediend worden vóór 1 januari en 1 juli van ieder kalenderjaar. Of in ieder geval minimaal 2 weken voor aanvang van de cursus of workshop. Aanvragen kunnen dus niet worden ingediend met terugwerkende kracht. 

Doneren
Gun jij een ander ook een creatieve cursus? Doneer dan aan het Solidariteitsfonds van Wherelant. Doneren kan via het scannen van onderstaande QR-code. Of maak een bedrag over op ons rekeningnummer: NL39 RABO 0139860452 t.n.v. Stichting Cultuurhuis Wherelant o.v.v. Solidariteitsfonds. Uiteraard bepaal je zelf met welk bedrag je ons fonds wilt steunen.

QR-code
Scan met de camera uw mobiele telefoon onderstaande QR-code (niet met de scanner van uw bank-app).
U krijgt dan een melding voor het openen van een IDEAL-pagina van de Rabobank. Door hierop te klikken komt u in het betaalscherm waar u zelf een bedrag kunt invoeren waarmee u het fonds wilt steunen.

 

Deel deze pagina