Lesprogramma Flexibel de Theaterschool

Lesprogramma Flexibel de Theaterschool
In de opleiding komen diverse elementen van het theatervak aan bod, zoals spel, dans, zang, yoga, mime en stand up. Dit curriculum wordt uitgebreid met een uiteenlopend aanbod aan thematische lessen, van poppenspel tot spoken word. De diversiteit van de lesstof is dus groot. Naast een vast team docenten, worden veel lessen gegeven door professionals uit het theater veld.

Eerste jaar: oriƫntatie
Het eerste jaar is een oriƫnterend jaar. Studenten maken kennis met basisprincipes van het theatervak. Er wordt gesnuffeld aan de theaterwereld door het maken van excursies en lessen op locaties (bijv. Theater De Purmaryn, Dutch Music Academy). Ook zijn er lessen theatervormgeving.

Tweede jaar: verdieping
In het tweede jaar wordt verdieping aangebracht in het theatervak, voortzetting theatertechnische vakken. Naast acteren wordt ook kennisgemaakt met andere werkterreinen, bijvoorbeeld casting, hospitality, trainingsacteur en theater assistent. Er zijn excursies en ontmoetingen met professionals uit het werkveld. Studenten gaan op ontdekkingstocht naar werkplekken die ze leuk vinden en bij ze passen, zoals achter de schermen bij Knoop & De Leeuw en figuratie bij televisie en film.

Derde jaar: productie
De studenten werken verder aan hun basisvaardigheden en ze werken aan een grote voorstelling en leren van begin tot einde alle facetten van het theatervak. Van audities, repeteren, premiere en mogelijk touren.

Daarna: Flexibel het Werktheater
Voor studenten die de theaterschool hebben doorlopen is het mogelijk om door te stromen naar Flexibel het Werktheater. Dit is ook in de vorm van ontwikkelingsgerichte dagbesteding, 1 dag per week. Deze stap is nog in ontwikkeling.

Deel deze pagina