Schilderen, tekenen, grafiek

Cursus

Portret tekenen en schilderen

Cursus portret tekenen

De beginner wordt stap voor stap ingevoerd in het portrettekenen. Het begint met kijken en een eerste schets aan de hand van een sjabloon.

In de volgende lessen komt steeds een ander aspect naar voren: anatomische vorm, dieptewerking, licht en kleur, gezichtsexpressie. Je oefent een effectieve lijnvoering in verschillende materialen. Elke les eindigt met een gezamenlijke werkbespreking. Wie wil krijgt een thuisopdracht(je).

De gevorderde tekenaar of schilder kan zich verder verdiepen in het ambacht: huidskleur, textuur, glans, kleding, een levendige oogopslag. Maar ook een eigen, vrije artistieke stijl is respectabel. We stellen samen een programma op, of je gaat zelfstandig te werk.

Een portret is een feest om te maken. Met wat geduld en concentratie is het goed te doen, staand aan de ezel of zittend. In een ontspannen sfeer ontmoeten we elkaar en ons model.

Gratis proefles
Twijfel je nog? Volg dan vrijblijvend een proefles op maandag 5 februari van 19.30 tot 21.30 uur.  De proefles is gratis en een ideale manier om te ontdekken wat een cursus inhoudt en kennis te maken met de docent. Je kunt je aanmelden voor de proefles door een mail te sturen naar info@wherelant.nl 

Materiaal
Het cursusgeld is incl. papier, verf en model

NB. Bij Cultuurhuis Wherelant kun je diverse basismaterialen kopen. Er is een vitrinekast in de hal met een basisvoorraad. Neem voor meer informatie contact op met de administratie. 

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van ons actuele aanbod? Klik dan hier om je direct aan te melden voor onze nieuwsbrief.

cursus portret / purmerend / edam / volendam / waterland / noord-holland

Details

  • Docent: Pieter Schmits
  • volwassenen
  • Cursus
  • Duur/Aantal: 10 Lessen
  • Prijs: € 189,-
  • Start: maandag 5 februari 2018 t/m maandag 23 april 2018
    Tijd: 19:30 tot 21:30 uur