Nieuws

8 oktober 2018

Atelier voor Twee- nu ook op woensdag

Atelier voor Twee is een creatief atelier voor mantelzorgers samen met hun partner, ouder of grootouder. Doordat het atelier op zaterdag een groot succes is, komt er een extra atelier bij op de woensdagochtend. Ter introductie kunnen geïnteresseerden kennismaken via een gratis proefles op woensdag 10 oktober. 

Lees verder

Vanaf 9.30 uur bent u van harte welkom voor de start met een kop koffie, waarna u samen aan de slag gaat met tekenen, schilderen of boetseren onder leiding van een docent. De activiteit duurt tot 12.30 uur.

Erkende dagbesteding
Atelier voor Twee is een erkende dagbesteding waarvoor indicatie aangevraagd kan worden bij de WMO van de gemeentes Purmerend en Edam/Volendam. U kunt eerst op proef meedoen en meld u pas aan voor een indicatie als u samen beslist door te gaan. Voor deelnemers met een indicatie is de activiteit kosteloos, voor de partner zijn de kosten € 5,00 per keer inclusief koffie en materiaal.

Positief effect Atelier voor Twee
Uit onderzoek is gebleken dat actieve kunstbeoefening een belangrijk effect heeft op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van jong en oud. Voor mensen met een beperking en ouderen geldt dat in het bijzonder omdat kunstbeoefening positieve effecten heeft op de uiting van gevoelens en ervaringen en een gevoel van welzijn bevorderd. Handicaps als dementie of vormen van een lichamelijke handicap zijn bij Atelier voor Twee geen beperking. Ook leeftijd en ervaring spelen geen rol op deze ontspannen creatieve ochtenden. Het unieke van Atelier voor Twee is dat je het samen kunt doen, binnen de vertrouwde omgeving van een groep gelijkgestemde mensen.

Aanmelden en meer informatie
U kunt zich aanmelden voor de kosteloze proefles bij Cultuurhuis Wherelant per mail: info@wherelant.nl of telefonisch. Voor meer informatie neemt u contact op met Ingrid Schipper via: i.schipper@wherelant.nl of bel naar 0299-434777. Atelier voor Twee is een samenwerkingsverband van Cultuurhuis Wherelant met Waterlandswelzijn en de gemeente Purmerend.