Nieuws

30 april 2018

Nieuw: kunstatelier voor jongeren

Op initiatief van Stichting Clup Welzijn en Stichting ReR (Roze en Regenboog) is op donderdag 17 mei 2018 een kunstatelier voor jongeren gestart bij Cultuurhuis Wherelant. Lees verder

KUNSTATELIER VOOR JONGEREN

Op initiatief van Stichting Clup Welzijn en Stichting ReR (Roze en Regenboog) is op donderdag 17 mei 2018 een kunstatelier voor jongeren gestart bij Cultuurhuis Wherelant. De tieners van in&out (onderdeel van Stiching ReR) hebben het Art4you Express Yourself genoemd. Ook hebben zij met behulp van een docent de poster ontworpen.

Er wordt les gegeven door  inspirerende kunstdocenten die diverse technieken aanreiken. Naast de docent is er ook altijd een begeleider vanuit stichting ReR aanwezig. Het kunstatelier kost € 3,- per keer waarvan de eerste les gratis is. Omdat het een inloopatelier betreft hoeven deelnemers zich niet van te voren aan te melden.

Jezelf laten zien
Het is belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en dat je dat ook mag laten zien. Het kunstatelier is een middel om daar uiting aan te geven. In een veilige omgeving, waar ruimte is voor het delen van je verhaal, leren jongeren hun talenten ontdekken.

Praktische informatie
Het kunstatelier is voor alle jongeren van 13 – 25 jaar die op een kunstzinnige manier uiting willen geven aan aan wie ze zijn. Het atelier is tot de zomervakantie elke donderdag van 16:30 – 18:30 uur en vindt plaats bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar petra@rer-purmerend.nl

Ervaringen
De eerste maand van Art4you Express Yourself zit er op. Onder deskundige begeleding van Maud hebben de jongeren prachtige dingen gecreërd in 3D. op 14 juni maken wij kennis met een nieuwe docent. Ook zo benieuwd wat zij in petto heeft? Kom dan naar het inloopatelier.

Reacties van de jongeren zelf:

  • Het is gezellig en je kan gewoon jezelf zijn
  • Ik kwam verplicht maar het is zo gezellig dat ik bleef.
  • Ik ben creatiever dan ik dacht.
  • Blij verrast.
  • Zelfde materialen en zoveel verschillende ideën.
  • Dingen doen met je handen waarvan ik niet wist dat ik het kon.

Het kunstatelier wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Purmerend.

 

art4youposter.jpg