230717 Promoslider Open Dag najaar 2023.jpg
Open dag Programma

Open Dag september 2023

Kunst maken voor iedereen
Cultuurhuis Wherelant: al 40 jaar in beeld!

Je ontdekt wat Cultuurhuis Wherelant allemaal te bieden heeft op de Open Dag op zondag 10 september van 13.00 - 16.00 uur.

Maak kennis met de vele cursussen en workshops voor volwassenen die er het komend seizoen gepland staan: tekenen, schilderen, textiel, edelsmeden, keramiek, beeldhouwen, illustraties, schrijven, linosnedes, etsen, fotografie, theater, film en kunstgeschiedenis en nog veel meer. Ook voor kinderen vanaf 4 jaar is er weer een uitgebreid creatief aanbod.
Of neem bij voorbeeld een kijkje in de 'huiskamer' van de Flexibel de Theaterschool. En wist je dat de docenten van Cultuurhuis Wherelant ook op heel veel scholen in Purmerend en Beemster les geven? 

Speciaal voor mensen met een verstandelijk beperking zijn er drie superleuke vrijetijdscursussen: fotografie, beelden maken en Theatergroep Flexibel. Op de Open Dag kun je kennis maken met de docenten en al je vragen stellen.

Voor én door senioren is er Kunstgenoten in Beweging (in samenwerking met Spurd). Een aantal deelnemers (en tevens organisatoren) vertelt met graag zelf welke afwisselende creatieve en sportieve activiteiten er dit seizoen weer op het programma staan.
Atelier voor Twee is de plek waar kwetsbare senioren en hun mantelzorger in een fijne omgeving samen creatief bezig kunnen zijn. Onze enthousiaste vrijwilligers vertellen je er graag meer over.

Bij KunstWerkt! kan iedereen met een psychiatrische achtergrond zijn creatieve ei kwijt. Medewerkers van Reakt en Cultuurhuis Wherelant lichten je voor over het speciale educatie- en coachingstraject dat je bij ons kunt volgen.

Cultuurhuis Wherelant is jarig: de Open Dag is het startschot van een jaar vol verrassende jubileumactiviteiten.
Doe mee! Geef je kunst cadeau! En maak een minikunstwerk voor een ander. Met alle materialen die er in de 'kunstcadeaukast' te vinden zijn, kan ook jij je creativiteit de vrij loop laten.

Je vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor fiets en auto.

 

 

 

 

Deel deze pagina